Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Jim Shepard: Áron könyve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 21.
Aron, a történet elbeszélője Lengyelország német megszállása idején családjával együtt Varsóba kényszerül, ahol nélkülözés vár rájuk. A gettóban élő gyerekekből összeverődő maroknyi csapat tagjai nap mint nap életüket kockáztatva szöknek át a falon, hogy csempészéssel és sefteléssel szerezzék meg a betevő falatot. Eközben a zsarolókkal, a zsidó, a lengyel és a német rendőrökkel, valamint nem utolsósorban a Gestapo fenyegetésével is meg kell küzdeniük. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Szepesi Dóra: Főzz évszakok szerint! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 20.
Könyvajánló: Szepesi Dóra - Főzz évszakok szerint! / Makrobiotikus családi konyha természetesen, állati fehérje nélkül
Tovább...
 
Fafúvósok a Hangszervarázsban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 20.
Újabb foglalkozásokra várták a gyerekeket a Hangszervarázs – Zene ovi 2016-os programja keretében: tegnap délelőtt a Zeneházban Nagy Mária brácsaművész tartott foglalkozást több óvoda csoportjainak. A gyerekek a fuvolával, az oboával, a klarinéttal és a fagottal ismerkedhettek meg ezúttal a játékos, táncos, interaktív zeneóra keretében.
Tovább...
 
Szimfonik Táncdalfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 20.
ImageÖtven évvel ezelőtt, 1966-ban rendezte meg első alkalommal a Magyar Televízió a Táncdalfesztivál címet viselő zenei tehetségkutató műsort. Sok hazai sztárt indított el ez a közel harminc évig futó népszerű sorozat a siker útján.
Tovább...
 
A Tánc Világnapjára készülnek az Alba Regia Táncegyüttes tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 20.
ImageA Tánc Világnapját 1982-ben ünnepelték meg először az egyetemes táncművészet megújítójára, Jean-Georges Noverre francia balett-táncosra emlékezve. Az Alba Regia Táncegyüttes hagyományos gálaműsorát 2016. május elsején 16.00 és 19.00 órakor tekintheti meg a Vörösmarty Színház közönsége.
Tovább...
 
A közös éneklés élményéért Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 19.
A Fejér Megyei Művelődési Központ által szervezett koncertre – melyen kilenc Fejér megyei kórus vesz részt – mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Szögyal Rinpocse: Tibeti könyv életről és halálról Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 19.
ImageKönyvajánló: "...Mit remélek ettől a könyvtől? Azt, hogy csendes forradalmat indít el szemléletünkben, ahogyan a halálra és a haldoklókkal, az életre és az élőkkel való törődésre tekintünk..."
Tovább...
 
Popovics Tamás: Csavargó élet Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 18.
"Furcsa világ ez a mostani... kezd elterjedni az általános vélekedés, hogy gyűlölettel teli, kapzsisággal és telhetetlenséggel megfertőzött világban élünk... Aztán amikor átlendülök ezen a rövid negatív hullámon, és kinyitom a szemem, nem így látom. Olyankor mindig észreveszem, hogy a szeretet mindenhol jelen van, és ebben a fojtogató világban próbál szelíden utat törni magának. Előfordul, hogy nem különösebben említésre méltó, feltűnő vagy méltóságteljes módon, de mindenhol létezik, és körbekerít bennünket."
Tovább...
 
XIII. Országos "Alba Regia" Kamarazene Verseny Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 15.
ImageTizenharmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Országos "Alba Regia" Kamarazene Versenyt a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI szervezésében április 15-18. között.
Tovább...
 
Nyilvános próbával csatlakozik a Vox Mirabilis a Hang Világnapjához Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2016. április 14.
ImageA Vox Mirabilis Kamarakórus a próbájába enged bepillantást április 15-én, pénteken, a Hang Világnapja alkalmából. A Zsolt utcai közösségi házban 18 órakor kezdődő próbára minden érdeklődőt várnak, aki szeretne részese lenni a kóruspróbának.
Tovább...
 
A lovasíjász, közelről - közönségtalálkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 14.
Közönségtalálkozót szerveznek „A lovasíjász” című dokumentumfilm kapcsán április 14-én este a Művészetek Házában. Az eseményen Kaszás Gézával, az alkotás rendezőjével és producerével találkozhatnak az érdeklődők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3444 - 3454 / 6188